Solceller för din bostadsrättsförening?

Du har säkert hört om solceller, och hur bra det är för både klimatet och plånboken, men visste du att solceller även kan producera för din bostadsförening? Jo, beroende på hur många ni är i er BRF samt hur stor takyta ni har så kan ni spara en rejäl slant på era elkostnader samtidigt som ni gör en massiv insats för klimatet. 

Kan solceller reducera 70% av din BRF's elräkning??

För varje 100 kvadratmeters takyta så kan du producera ungefär 15 000 kWh om året vilket motsvarar ungefär 15 000 kr i besparingar.

Låt oss säga att din BRF’s tak är 400kvm. Då skulle det producera 60 000kr varje år.

Detta kombinerat med vår 30 års effekt-garanti skulle då kunna producera 1,800,000kr utan att någon av er är tvungna att lyfta ett finger! 

Dessa siffrorna är ej exakta och för att ta reda på din BRF’s exakta siffror så kan du boka in en gratis konsultation med GreenHeros team! 

Vad Din BRF Tjänar På Solceller:

 En Mindre Investering

Jämfört med att investera i solceller som privatperson så kan du med hjälp av din BRF minska din investering. Detta betyder att du inte behöver ta lån, sälja ägodelar eller skippa din årliga semester bara för en investering. Detta gör även solceller tillgängliga för personer som inte vill eller kan investera hela kostnaden för solceller, men ändå vill ta del av den gröna omställningen och en av de bästa investeringarna.

Gör En Klimatinsats Med Solceller

Solceller är inte bara en lönsam investering, utan också ett effektivt sätt att rädda klimatet. För att sätta det i perspektiv: Om alla Sveriges medborgare installerade solceller skulle vi kunna producera hela 10% av Europas elförbrukning!

.

100% Passiv Inkomst

GreenHero erbjuder en omfattande kundvård som sträcker sig från början av processen tills dess att vår 30 års effektgaranti går ut. Det innebär att vi stödjer dig och vägleder dig genom hela processen. Om du stöter på något problem eller utmaning längs vägen är vi bara ett samtal bort och redo att hjälpa till utan några extra kostnader för dig.

Sälj Överskott Av El

Ifall solceller betalar av hela ditt företags elkostnader så kan ni inte bara betala av er investering, men också sälja ert överskott på el. Detta är en väldigt bra ström av passiv inkomst som kommer följa med er i decennier. 

Vi garanterar dig vinst.

Vår 30 års effektgaranti gör att din bostadsförening inte bara betalar av sin investering men också går med vinst. Majoriteten av våra kunder betalar av sin investering på 7-10 år vilket betyder att ni, kombinerat med vår 20 års garanti, får en vinst på ungefär 200% av investeringen. Mycket bättre än vad Stockholmsbörsen har presterat.

Funderat på solceller och IMD?

Om er bostadsrättsförening eller fastighet investerat i solceller men saknar IMD, kan solelen enbart användas till gemensamma utrymmen såsom lampor och hissar. Överskottselen säljs dessutom oftast till ett lågt pris, samtidigt som elen till respektive boende köps in till ett högre pris. Solcellerna används alltså inte så som de tänkts göras. Men det finns en lösning:

Lösningen: IMD

Genom att IMD-mätare installeras i alla bostadsrätter/fastigheter kan den egenproducerade solelen användas av respektive bostadsrättsägare/fastighetsägare. Därmed kan ni minska inköpet av dyr el samtidigt som era bostäder/fastigheter kan sänka ______

Vid användning av IMD i bostadsrättsföreningen/fastigheten kan ni dessutom halvera återbetalningstiden på solceller till ca. 5-8 år. Samtidigt  kan era solpaneler förbättra fastighetens energiklass, och således ge mer förmånliga bolåneräntor.

Utan IMD?

Idag har många bostadsägare och fastighetsägare separata elnätsabonnemang.
Detta medför:

  • Högre månadskostnad
  • Sämre möjlighet att nyttja solel
För en bostadsrätt med 100 lägenheter:
El till gemensamma utrymmen: 100 kWh/år
El till boende: 300 kWh/år

Med IMD?

Med IMD ersätts alla separata elnätsabonnemang
till ett enda gemensamt avtal för hela föreningen.
Detta medför:

  • Avsevärt lägre månadskostnad med ca. 300- 400 kr/person/månad.
  • Du debiteras enbart för förbrukad mängd el.
För en bostadsrätt med 100 lägenheter:
Gemensam elcentral: 400 kWh/år

Funderat på solceller och IMD?

Optimerad förbrukning: Genom individuell mätning av elen ser vi en genomsnittlig minskning av förbrukningen med upp till 30 procent hos de boende enligt flera studier. Detta betyder att du och dina grannar kommer att vara mer medvetna om er elförbrukning och därmed hitta sätt att använda el mer effektivt. Det är bra för både plånboken och miljön.

Effektiv handel av el: Genom att ta bort enskilda elabonnemang möjliggör vi lägre kostnader vid byggentreprenaden och skapar en gynnsam grund för investeringar i solceller. Med IMD kan er bostadsrättsförening dra nytta av fördelarna med solenergi och minska beroendet av traditionella energikällor, vilket bidrar till en mer hållbar framtid.

Bättre miljöpåverkan: IMD hjälper till att eliminera det indirekta beteendet av högförbrukande hushåll, vilket ger sparsamma boende rättvisa elräkningar. Dessutom blir alla boende mer medvetna om sin individuella förbrukning och dess inverkan på miljön. Genom att gemensamt arbeta för att minska elanvändningen kan ni alla göra en positiv påverkan på vår planet.

Spara pengar: Gemensam el är en smart investering för din bostadsrättsförening. I genomsnitt sparar varje boende mellan 1 500 – 2 500 kr varje år genom att övergå till IMD och ta bort onödiga privata elabonnemang. Detta innebär att ni snabbt kan få tillbaka investeringen och njuta av långsiktiga besparingar på era elkostnader.

Enkel övergång och teknisk support: Genom att implementera IMD i er bostadsrättsförening kommer de gamla elmätarna att ersättas med moderna och pålitliga mätare från Infometric. Ert nya mätsystem har fem års funktionsgaranti, vilket ger er trygghet och försäkring om problem skulle uppstå. Infometric hjälper er även genom hela processen, inklusive att ta fram en kalkyl för besparingspotential och delta i stämmor för att svara på eventuella frågor.

 

Kvalitativa Solceller

Våra solpaneler är av toppkvalitet med en garanti på 30 år som standard. Vi erbjuder flera olika designalternativ att välja mellan för att passa just er stil och bostad. Med vårt pålitliga Svenska montagesystem får ni alla nödvändiga certifieringar och dokument. 

Klimatpositivt Elavtal

Green Hero erbjuder ett speciellt Klimatpositivt elavtal som har en verklig positiv inverkan på miljön. Genom att investera i projekt som görs i utvecklingsländer minskar vi tillsammans globala utsläpp och skapar samtidigt arbetstillfällen för lokalbefolkningen.

Komplett Installation & Service

Från kontakt till installerad anläggning garanterar vi personlig och professionell service. Det innefattar allt från support till installatör och solcellskonsult.

Innovativa Batterilager

Rädd för att elen endast ska finnas under dagen? Var inte det! Vi erbjuder en avancerad lösning för batterilagring. Genom att vara förberedda för överskottsel kan vi installera ett backuppbatteri på din anläggning vid önskan. Med ett backupbatteri kan du dra nytta av överskottsel när du behöver den som mest. På så sätt kan du maximera din självförsörjning och ha tillgång till ström även vid strömavbrott. 

Underhållsfritt

Solceller i sig brukar oftast generera ren passiv inkomst utan att du gör något, men ifall du väljer att installera dem med GreenHero garanterar vi dig att vi fixar allt jobb som kan uppstå vid en installation av solceller. Detta gäller dessutom skador som vi även täcker ekonomiskt. 

Värdeökning

Efter att du har installerat solceller är det inte bara elproduceringen som du kan tjäna på. Utan solceller kan faktiskt höja värdet på verksamheten som du installerar på. Så ifall du vill installera solceller, men är tveksam på den långsiktiga vinsten. Oroa dig inte! Du går alltid med vinst, även om du i framtiden väljer att flytta.

 

Hur fungerar det?

Många frågetecken?  Räds inte!  Vi har tagit fram en Steg-För-Steg-Guide som beskriver hur en komplett solcellsinstallation går till. 

1. Boka Tid

Fyll i ett intresseformulär så ringer vi upp dig och bokar in ett möte.

2. Prata Med En Expert

Vi besöker ditt hus och du får offert. När offerten blivit godkänd går vi vidare med installationen.

3. Installation

Vi Monterar och besiktar medan du lever ditt liv.

4. Vi hjälper Dig Hela Vägen

Vår support finns alltid tillgänglig för dig under hela anläggningens långa livstid.

Fånga Solen Idag!

Vad väntar du på? Kontakta oss för att få mer information och prata om dina solcellsbehov. Vi finns här för att hjälpa digatt göra en smart investering i framtidens gröna energi.

Rulla till toppen