Varför ska man klimatkompensera?....

Varje individ lämnar efter sig ett CO2 avtryck, detta har i sin tur en negativ påverkan på klimatet eftersom det ökar utsläppet av växthusgaser.

När vi åker bil, buss eller flyger  så ökar vi CO2-utsläppet i atmosfären, på en individnivå har detta inte en stor effekt och vi ser inga direkta konsekvenser av detta men på en global nivå har detta en stor påverkan.

Varje gång du använder dig av fossila energikällor så bidrar du till den negativa påverkan på klimatet.

Tanken bakom klimatkompensation är att varje individ ska själva kompensera för sitt CO2 avtryck

Utöver detta kan man även minska på sitt CO2 utsläpp genom att återvinna så mycket man kan och att välja att åka kommunalt vissa dagar istället för att köra bil samt undvika onödiga flygresor.

Hur kan man klimatkompensera?

Utöver sina aktiva val i vardagen kan man även välja att abbonnera en liten summa varje månad. Pengarna går till att bygga förnybara energikällor runt hela världen åt de som inte har möjlighet att komma ikapp. På så sätt kompenserar ni för hela eller delar av ert utsläpp.

Vart går pengarna till?

Pengarna går till diverse projekt för att satsa på förnybara energikällor i utvecklingsländer.

Alla projekt som Green Hero stöder är certifierade av en tredje part och de är i sin tur kontrollerade av WWF (Världsnaturfonden) som i samband med detta även säkerställer att jobb erbjuds till lokalbefolkningen för att förbättra den lokala ekonomin. 

(WWF ser även till att skydda den natur och biologiska mångfalden på plats.)

 

Vill du vara med och bidra?

Rulla till toppen